Дисеминација на проектот „Зајакнување на претприемништвото во туризмот прекуинтегриран програм за градење на капацитети“

На 28.05.2020 година (четврток) во ОСУ “Ацо Русковски“ – Берово се одржа финалниот настан од дисеминацијата на проектот „Зајакнување на претприемништвото во туризмот прекуинтегриран програм за градење на капацитети“ во рамки на програмата Еразмус+. Проектот опфати двонеделна обука на учениците од угостителско-туристичката струка во Даблин, Р. Ирска. Целта на практичната обука беше поттикнување на претприемачкиот […]

Честитки до најдобрите ученици од ОСУ “Ацо Русковски” – Берово генерација 2016/2020

„Ацо Русковски“ сте Вие, ние, сите заедно. Важни сте ни сите Вие и сите кои се дел од вашиот живот. Што и да правиш тоа влијае врз луѓето околу тебе, без разлика дали ти тоа го забележуваш или не. Сите Вие оставивте силен печат за училиштето и за нашите градови – Берово и Пехчево, кои […]