Благодарение на туристичкиот водич Шејн, учениците имаа можност, иако во отежнати временски услови, да ги истражуваат убавините на полуостровот Хаут, пешачејќи по скриените шумски патеки. Тоа беше едно поинакво патување низ времето, откривајќи ги природните шумски територии, егзотичните дождовни шуми, ливади и инспиративни карпи. Воедно, учениците имаа можност да уживаат во неверојатната атмосфера и различните вкусови на понудената локална храна во ова античко рибарско село со спомени кои ќе траат цел живот.

 

Фото-галерија:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *